søndag 3. mars 2013

Noas ark.

Dette veggteppet ble overlevert min eldste sønn i nyttårshelgen.
Utgangspunktet var denne veggen mellom stuen og barnesoverommet. Det var en slitsom gjenklang, så veggen trengte et teppe. Om mamma/bestemor kunne hjelpe?
Det kunne hun jo med glede! 
Først tenkte jeg å lage et flott teppe med masse stitchery og innviklede blokker! Men snart kom jeg fram til at de trengte teppet NÅ. Med en 2åring + en ny som skulle komme i desember, var det ikke tid for evigvarende prosjekter.
I mitt lager hadde jeg 1 m med paneler med Noas ark motiver. Det måtte jo passe godt for en frøken som allerede har lang fartstid på søndagsskolen!
Jeg laget en skisse over hvor stort teppet måtte være, og kuttet opp panelene. Dessuten kunne det jo bare være en ark på teppet!
Teppet ble delt opp i seksjoner, og farger fordelt ut fra motivene.
I nyttårshelgen var vi på besøk for å beundre lillebror som ble født lille julaften, og da var det ferdige  teppet med. (Lukkekanten ble sydd ned i bilen på vei til flyplassen, mens vi ventet, og på flyet. Det var akkurat nok tid!) 
Teppet er 213 x 82 cm stort, det gir 590 cm lukkekant.

Anna kan fortelle hvor arken er:
Dessuten vet hun godt hva bjørnen sier:
Sist helg fikk vi være med på lillebrors dåp. Han brukte den samme dåpskjolen som mine 8 andre barnebarn har brukt. Den sydde jeg for 6 år siden, og er brodert med nordmørsøm.
Her er han sliten men fornøyd på pappas arm.
Og gjenklangen? Den forsvant!!

  This wall hanging was handed to my oldest son the last New Year.
 They had a wall between the living room and the kids bedroom. It was a tiresome echo, so the wall needed something. Could grandma help? and she happely could!
 At first I thought I would make a beautiful wall hanging with lots of stitchery and intricate blocks! But soon I came to the conclusion that they needed it now. With a 2year old + a new one coming in december, there was no time for longtime projects.
I used 1 yard of panels with Noah's ark. 
 In the New Year we were visiting to admire the little brother who was born the day before Christmas Eve, and the wall hanging was finished! (The binding was sewn into the car on the way to the airport, while we was waiting, and on the plane. It was just enough time!) 
The carpet is 84" x 32" wide.

Last weekend we got to be with the little brother's baptism. He used the same baptism dress that my 8 other grandchildren have used. I made it 6 years ago, and it is embroidered with a spesiall norwegian sewing called nordmørsøm.
Here he is tired but satisfied at Daddy's arm.
 And the resonance? It disappeared!

Cecilie

9 kommentarer:

Edny sine puslerier sa...

Det var litt av et teppe! Så kjekt at det er et aktivitetsteppe samtidig som det demper gjenklangen:) Og det er vel ikke mange andre dåpskjoler som blir så hyppig brukt i slekta. Den er helt nydelig!

RandiT sa...

To hjerteknusere du har der som sikkert vil glede seg over det flotte teppet med noas ark på:)

Trines hobby sa...

Veldig flott teppe og herlige motiv for lille Anna:) Dåpsbarnet var bare helt nydelig og kjolen likeså!

Dollandesign sa...

Det var en fin och intressant väggkvilt som Du "figursytt" till denna väggen, tycker jag.

Dollandesign

lappetussa-Ingunn sa...

Veggteppet var kjempefint. Og akkurat det rette for små som skal utforske ting. Nydelige barnebarn du har. Kos deg masse med dem!

Grete sa...

Flott " snakketeppe" - her er det mye å lære og snakke om! Og flotte barnebarn!

ahli sa...

Kjempefint teppe. Kjekt for de små dette. Et flott et med mye stitchery kan komme når barna har blitt store.

Astrid

Liv Aagot's Quilt Blog sa...

Så flott teppe, lærerikt også! Godt at gjenklangen forsvant, da har det både en praktisk og en dekorativ funksjon! Nydelig dåpskjole du har laget til alle barnebarna! Q-hilsen fra Liv Aagot :)

ReidunA sa...

Nydelig teppe og mye fint å se ellers og inne her , så legg meg til som følger , for hit kommer jeg nok igjen ,ja ;)----- velkommen inn til meg og :)