onsdag 17. februar 2021

Endelig, -nytt syrom!


2020 var et spesielt år, men for oss på en helt annen måte enn for de fleste. Vår yngste sønn med kone og 2 barn, valgte å flytte hjem og overta gården. Det innebar at vi fikk flytte på kåret. Etter 40 år har en greid å samle seg opp mye, og ikke alt trenger å bli med videre. Det er en sunn prosess som alle bør gå igjennom mens en fremdeles vet hva en gjør!

Flyttingen innebar nytt syrom, og i følge Arne er det, det eneste som har økt i størrelse! Vi gjorde om et gjesterom, og siden den hjemkomne sønnen er snekker, så ble alt etter mammas ønsker!

Det er skyvedører inn til syrommet, i tilfelle jeg vil jobbe for meg selv. Arne har sin kontorbenk på den andre siden, og stort sett er det full åpenhet. Her er den symaskinen som jeg bruker mest til quilting. Den er senker ned i benken. 

Vi har brukt opp igjen benkeplater og skap fra syrommet oppe, og platen var litt for kort. Men det passer akkurat, for da kan skjæreplatene stå lagret der.


Her er hovedarbeidsplassen min. Det var veldig mange bøker som ikke fikk bli med ned, men de utvalgte fikk plass her.


Jeg har strykejernet ved siden av symaskinen. Det er praktisk når lappesømmen skal strykes ofte.


De minste linjalene har fått sine egne kroker under hyllen. Dessuten har jeg tidsur på strykejernet. Da slipper jeg å bekymre meg om det er skrudd av.
Jeg er ikke noe glad i crazyquilt, så alle smårester blir skåret i kvadrater, helt ned til 1,5» x 1,5». Bitene blir lagret i bokser til jeg får bruk for dem.


Nå fikk jeg endelig kroker til de forskjellige linjalene. Det viste seg at det var litt flere enn jeg trodde....


Rommet er utnyttet til det ytterste. Gulvplass er oppskrytt! Midt på står 2 benkeseksjoner fra IKEA. Vi kjøpte et spisebord på gjenbruk og brukte bordplaten oppå. På toppen en stor skjæreplate. Det er veldig praktisk å kunne komme til fra 3 sider.


Mellom benkeskapene er det plass til lange ruller med f.eks. vlisofix.


Bak skjærebordet står 2 Kalaxhyller fra IKEA. Der er det plass til mye. Broderimaskinen må lagres på skjærebordet, og draes frem når den skal brukes. Det går bra. Over den er en billedlist fra Jysk. Der ligger de lange linjalene når de ikke er i bruk.


Mellom skyvedøren og foldedøren er nær-stofflageret, dvs det jeg ikke har fått ryddet på plass. Over er det skrudd opp en garderobehylle. Den har kroker til de største kvadratiske linjalene. På stengene kan halvferdige produkter henge.
Men hvor er stofflageret? Løsningen er bak foldedøren!


Gjesterommet hadde før dør ut i en trappeoppgang. Oppgangen ble gjort mindre, en foldedør satt i, og vipps hadde jeg et eget stofflager. Stoffene er stort sett sortert etter farge, men også etter mønster. Alt er i gjennomsiktige plastkasser, slik at det bare er å ta med ut den kassen jeg vil lete i.


Jeg fant et sitat på Facebook som jeg har oversatt til norsk.

Nyttårsforsett for 2021:
Jeg skal gjøre ferdig alle prosjekter fra 2020,
som jeg skulle ha gjort i 2019,
etter at jeg begynte på dem i 2018,
med materialene jeg kjøpte i 2017,
til de mønstrene jeg fant i 2016.


Det er jo lov å håpe!

Cecilie

7 kommentarer:

Trines hobby sa...

Nå ble jeg skikkelig imponert Cecilie!! For et flott rom! Der kan du virkelig kose deg. Mye stoff og flere maskiner, trenger ikke å kjede deg selv i disse koronatider. Gleder meg til vi kan møtes på quiltemøte igjen, ha det godt🤗

Trines hobby sa...

Nå ble jeg skikkelig imponert Cecilie!! For et flott rom! Der kan du virkelig kose deg. Mye stoff og flere maskiner, trenger ikke å kjede deg selv i disse koronatider. Gleder meg til vi kan møtes på quiltemøte igjen, ha det godt🤗

Edny sine puslerier sa...

For et flott og gjennomtenkt syrom👏😍 Gratulerer! Her blir det nok mange produkt som blir født mellom dine flinke og nøyaktige fingre😉 Jeg har ramlet helt av bloggverden, men savner det, så håper jeg kommer i gang igjen. Takk for titten🌹 Edny

Elin sa...

Gratulerer med nytt syrom. Du har utstyr i mengder! Eg er og i ein ryddeprosess, men det tek tid, skulle hatt meir plass.

Cecilie sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar! Innser nå at jeg ikke har vært på quiltelagsmøte siden høsten 2019. Ille!

Cecilie sa...

Fordelen med å flytte er jo at en kan unngå noen av bommertene en har gjort før!
Jeg synes blogging er koselig. De nye løsningene blir for kjappe.

Cecilie sa...

Viktig å kvitte seg med de tingene man aldri kommer til å bruke!